Du forlater nå nettsiden www.levemedadhd.info. Denne linken går til en nettside hvor vår Retningslinjer for personvern ikke gjelder. Klikk på OK for å gå videre.

Forskjellen mellom jenter og gutter

Hos jenter og kvinner kan ADHD være en skjult funksjonshemming, på grunn av måten symptomene manifesterer seg. Unge jenter med ADHD blir ofte ikke identifiserte og diagnostiserte før utfordringene deres i skolen bli kroniske og problematiske. Derfor lider mange jenter og kvinner i det stille.

Gitt de alvorlige følgene av ADHD hos ungdom og i voksen alder, er det et stort behov for økt bevissthet om denne funksjonshemmingen blant tenåringsjenter. Det er studier som viser hvordan jentene med ADHD støter på andre problemer enn gutter i samme situasjon, og en av disse studiene finner du her.

 

"Noen studier om den mentale helsen til tenåringer viser at tenåringsjenter føler seg dårligere psykisk nå enn for noen år siden, og har lavere selvtillit enn tenåringsgutter. Flere jenter med depresjon viste også tidlige symptomer på ADHD." (Kilde: SBU 2005)

I 2005 publiserte Statens Beredning för Medicinsk och Social Utvärdering i Sverige (SBU) rapporten "ADHD hos flickor – En inventering av det vetenskapliga underlaget".

"Regjeringens oppdrag til det svenske Statens Beredning för Medicinsk och Social Utvärdering var å i samråd med Socialstyrelsen kartlegge og analysere kunnskapen om jenter med visse psykiske lidelser, spesielt i henhold til ADHD. Utredningen skulle fokusere på å finne måter å bedre identifisere jenter med slike lidelser, og å identifisere viktig forskning." 
 

Personene på bildet har ingen relasjon til innholdet.