Du forlater nå nettsiden www.levemedadhd.info. Denne linken går til en nettside hvor vår Retningslinjer for personvern ikke gjelder. Klikk på OK for å gå videre.

Snakk om ADHD i familien

Familien spiller en viktig rolle i støtten og behandlingen av ADHD. Men familiemedlemmer må noen ganger kjempe, fordi barn med ADHD kan anta en "makt-posisjon" i familien, som gir dem en følelse av kontroll. 

På den annen side kan barn med ADHD føle seg maktesløse og se seg selv som hjelpeløse og stakkarslige. Disse barna kan ofte bli ertet i kameratgjengen. Dette forsterker igjen det negative bildet de har av seg selv og sin tilstand. Det er viktig å hjelpe barn med å bryte seg løs fra negative roller ved å reagere på en måte som fremmer et sunt samspill i familien.

5 måter å snakke med barn med ADHD

  1. Senk tonen og stemmeleiet.
  2. Snakk sakte.
  3. Se barnet rett inn i øynene.
  4. Bruk så få ord som mulig.
  5. Hold det kort og hold deg til saken.

Engasjer søsken

Å lære opp og involvere søsken i ADHD kan være avgjørende for å oppnå en sunn forandring; Jo mer søsken forstår om ADHD, jo mer aksepterende og støttende kan de være.

Søsken kan ofte føle seg utelatt, og oppleve at søsken med ADHD får all oppmerksomheten. Å tillate alle familiemedlemmer å uttrykke konstruktive meninger og dermed prøve å løse problemer, er noe som alle i familien kan dra nytte av. Det skaper også en følelse av fellesskap. Det er også viktig at foreldrene gir hvert barn sin egen tid med hver av foreldrene i familien, for å styrke båndene og følelsen av å bli akseptert.

 

Personene på bildet har ingen relasjon til innholdet.