Du forlater nå nettsiden www.levemedadhd.info. Denne linken går til en nettside hvor vår Retningslinjer for personvern ikke gjelder. Klikk på OK for å gå videre.

Endringer i hjemmet og skolemiljøet

Sammen med atferdsterapi kan også en rekke endringer i barnets hjemme- og skolemiljø implementeres. Slike tiltak tar sikte på å forbedre barnets studieferdigheter og atferd i klasserommet. Det er viktig å få hjelp av lærerne til å gjennomføre slike endringer, og deres tilbakemeldinger er generelt svært viktige for overvåking og evaluering av ADHD-behandling. Likevel spiller barnets alder og alvorlighetsgraden av symptomene en viktig rolle i effekten av disse tiltakene, og fordelene ved å samarbeide med utdanningsspesialister.

Husk at

For barn med ADHD er kontinuitet i behandlingen viktig, enten det handler om konsekvent belønningssystem for atferdsterapi, stabile rutiner i hjemmet og skolemiljøet eller medisiner.

Andre behandlingsformer som kan være nyttige for barnet og familien dets.

  • Familieterapi, som kan hjelpe foreldre og søsken håndtere stresset det innebærer å leve med noen som har ADHD.
  • Opplæring i sosiale ferdigheter, som hjelper barnet til å oppføre seg mindre aggressivt og impulsivt, mestre sinne og oppføre seg på en mer sosialt akseptabelt eller hensiktsmessig måte. 
  • Støttegrupper, som kan gi voksne og barn med ADHD og deres foreldre et nettverk av sosial støtte, informasjon og utdanning. 

Les mer på nevsom.no, Nasjonalt kompetansesenter for nevroutviklingsforstyrrelser og hypersomnier — ADHD, autisme, Tourettes syndrom og hypersomnier.

 

Personene på bildet har ingen relasjon til innholdet.