Du forlater nå nettsiden www.levemedadhd.info. Denne linken går til en nettside hvor vår Retningslinjer for personvern ikke gjelder. Klikk på OK for å gå videre.

Diagnose av tenåringer

Når bør diagnose stilles?

Fordi ADHD ikke kan konstateres ved hjelp av en enkel blodprøve eller fysisk undersøkelse, bør diagnosen bare stilles når symptomene har vedvart i lang tid og påvirker ungdommens evne til å fungere.

En spesialist med erfaring innen ADHD bør være involvert i vurderingen av symptomene, for å stille en diagnose og bestemme nødvendig behandling. Spesialisten kan også be om en nevropsykologisk evaluering for å utelukke lærevansker eller andre sykdommer.

"ADHD kan se forskjellig ut hos gutter og jenter, og det kan bety at jentenes problemer blir større før de får en diagnose."

Er det forskjell på gutter og jenter?

Hos jenter og kvinner kan ADHD være en skjult funksjonshemming, på grunn av måten symptomene manifesterer seg. Unge jenter med ADHD blir ofte ikke identifiserte og diagnostiserte før utfordringene deres i skolen bli kroniske og problematiske. Derfor lider mange jenter og kvinner i det stille. Gitt de alvorlige konsekvensene ADHD kan føre til hos ungdom og i voksen alder, er det et stort behov for økt bevissthet om denne funksjonshemmingen blant tenåringsjenter. Det er studier som viser hvordan jentene med ADHD støter på andre problemer enn gutter i samme situasjon, og en av disse studiene finner du her.

 

Personene på bildet har ingen relasjon til innholdet.